Cateva sfaturi simple pentru ingrijirea si curatarea podelelor

Curatarea si ingrijirea corespunzatoare a pardoselilor din locuinta dvs. va asigura ca acele pardoseli sunt intotdeauna in stare buna si arata cat mai bine. De asemenea, le puteti prelungi durata de viata si puteti contribui la evitarea unor taxe de curatare profesionala, altfel inutile.

Un sfat vital pentru proprietarii de locuinte este ca nu puteti aspira covoarele si nu puteti spala suficient de des podelele din gresie si piatra! Unii proprietari de locuinte presupun in mod eronat ca aspirarea zilnica deterioreaza cumva fibrele covoarelor si ca trecerea cu mopul usuca podelele, dar acest lucru nu este adevarat in general; aspirarea si trecerea zilnica cu mopul ajuta la indepartarea murdariei, a prafului, a parului de animale de companie si a altor resturi. De asemenea, aspirarea regulata “umfla” fibrele covoarelor, mentinandu-le ca noi si ajutand la reducerea murdariei si a prafului retinute, informeaza echipa de la o spalatorie covor Galati.

O alta greseala frecventa pe care o fac proprietarii de locuinte este aceea de a neglija schimbarea filtrului aspiratorului si golirea recipientului sau inlocuirea periodica a sacului, precum si folosirea unui mop murdar pe podelele din gresie si piatra! Filtrele de aspirator curate ajuta la prinderea si blocarea mai multor murdarii si resturi, la fel ca si sacii proaspeti sau un recipient gol. Folosirea unui mop murdar pe podele inseamna, de asemenea, doar raspandirea murdariei in jur!

Folosirea unor detergenti si agenti de curatare si de indepartare a petelor nepotriviti pentru covoarele si podelele casei dvs. este o alta greseala frecventa. Retineti materialele covoarelor inainte de a cumpara produse de indepartare a petelor sau samponatoare de pete; daca nu sunteti sigur de materialul acestora, alegeti ceva facut pentru fibrele delicate din amestec de matase, pentru a va asigura ca nu dezbracati culorile covoarelor sau ca nu deteriorati fibrele, recomanda siteul web spalatoriecovoare.net.

Daca nu sunteti sigur de detergentul potrivit pentru gresie si faianta, utilizati un amestec 50/50 de otet alb si apa, apoi clatiti cu apa proaspata si curata de mai multe ori dupa ce ati curatat.
In plus, curatarea profesionala regulata mentine parchetul in stare buna. Straturile de murdarie si murdarie neatinsa creeaza un aspect inestetic si, in acelasi timp, mataresc fibrele covoarelor si uzeaza suprafetele de piatra si gresie. De asemenea, murdaria si resturile isi fac loc in gropile si porii din piatra si gresie, devenind tot mai mult macinate cu cat sunt ignorate mai mult timp. Investiti in curatarea periodica si profesionala a podelelor la fiecare an sau cel mult doi ani.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *