Aveti nevoie de cazare – Ce alegeti, pensiune ori hotel?

Intotdeauna, cand va deplasati undeva si va trebui sa dormiti departe de casa, pe lista principalelor probleme care sunt de rezolvat o sa apara, invariabil cazarea. Prima tendinta este ca „sa fii in randul lumii” si sa te cazezi la un hotel: peste tot te intampina nume cunoscute ale lanturilor hoteliere, unele poate au beneficiat si de o recomandare din partea persoanelor cunoscute sau de reclame in media, dar, pana la urma, principalul este un loc unde sa pui capul. O alternativa la hoteluri (care au obiceiul sa fie si scumpe) o poate reprezenta cazarea la o pensiune. Si aici exista unele idei care considera ca pensiunea este scumpa, insa o pensiune de lux nu depaseste tarifele unui hotel de patru stele.

Daca hotelul are tendinta de standardizare, de folosirea de sabloane, tratandu-i pe toti clientii sai la fel, avantajul unei pensiuni este ca ea isi poate permite luxul unei personalizari a cazarii, cea ce nu poate decat sa-i bucure pe oaspetii sai, remarca proprietarul unei unitati de cazare in regim hotelier Sibiu! Dar nu este singurul avantaj al unei pensiuni! Daca este sa amintim si altele, atunci ar trebui sa tinem cont macar de cele care le diferentiaza de hoteluri:

Continua sa te simti ca acasa!

O pensiune este, grosso modo, o casa facuta cu scopul ca sa te simti tot ca la tine acasa. Pentru asta, conducerea nu a precupetit nimic, incepand chiar cu designul interiorului, al camerelor, gandit sa fie cat mai primitor pentru cei vazuti nu neaparat ca niste clienti, cat mai mult niste oaspeti. Ca este asa s-a dovedit in timp, multi dintre oaspetii unor pensiuni „naravindu-se” la locul respectiv, devenind clienti permanenti, care sa-si petreaca acolo un week-end, o bucata de concediu sau orice alte momente de timp liber. Iar printre motivele de baza se regaseste si faptul ca acele camere ale pensiunilor sunt gandite exact ca sa te poti simti ca acasa, chiar daca „acasa” este un loc aflat la o distanta nu rareori considerabila de locul unde sunteti cazat.

Mancare facuta pentru foamea de lup!

In costul zilnic a pensiunii veti regasi mereu si cea mai importanta masa a zilei – micul dejun. In vreme ce micul dejun continental este si el inclus in mai toate tarifelor hotelurilor, prima masa a zilei este garantat de cea mai buna calitate, atat calitativ, cat si cantitativ.

Masa este (pe buna dreptate) un alt motiv de mandrie al proprietarilor de pensiuni, mesele gustoase dar si echilibrate lasand oaspetilor posibilitatea de a se bucura de toate aspectele sejurului lor. Desi pensiunile  sunt diferite, un punct comun al acestora este consistenta micului dejun, care te intampina cu oua si cu carne alaturi de o paine foarte proaspata, cu niste briose, cu un suc proaspat stors, cu fructe diverse, autohtone ori de import, ca si multe alte bunatati facute in casa. Daca proprietarii au gusturi nitel mai cosmopolite, la pensiuni mai puteti fi intampinat cu o ceasca de ceai la amiaza, cu sau fara lapte, cu aroma de five o’clock britanic, sau puteti dibui o amprenta frantuzeasca seara – un vin sau / si niste branzeturi…

Raportul pret/calitate cel mai avantajos

Intrucat o cazare poate fi una dintre cele mai scumpe componente ale unei deplasari – concedii sau simple escapade – economisirea este un obiectiv demn de urmarit. Privita in ansamblu, o pensiune este o varianta mult mai economica decat un hotel, fara ca sa faceti mare rabat la serviciile primite pentru banii dumneavoastra. Desi poate parea scumpa, o pensiune va cuprinde: telefonul gratis, televiziune prin cablu sau satelit, ghidul, parcarea ca si atatea multe altele. Ceea ce, la un hotel, adauga pe usor pentru aceste servicii cel putin 30-40 de euro la factura cotidiana.

Ca un sfat, bazat pe lungi experiente de toate felurile: fiind amator de o cazare personalizata, care sa va faca sa va simtiti ca la dumneavoastra acasa, cautati o pensiune care sa aiba review-uri bune si nu veti mai duce lipsa hotelului, pe care il veti privi deja privi cu alti ochi! Si toate acestea pentru un pret mult mai mic decat tarifele oferite de hoteluri, la care mai intotdeauna se adauga si linistea pensiunii, stiut fiind ca hotelurile sunt, de obicei, situate in zone destul de aglomerate in care zgomotele sunt ceva obisnuit.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *