Tot ceea ce trebuie sa stii despre mobila second-hand

Exista un numar tot mai mare de iubitori de mobila second-hand, indiferent daca vorbim de cei care cauta piese unice sau foarte rare sau de cei care vor sa se incadreze intr-un buget limitat. Acestea fiind spuse, in cadrul acestui articol iti vom spune tot ceea ce trebuie sa stii despre mobila second-hand.

Unde poti cumpara mobila second-hand?

Atunci cand vrei sa cumperi mobila second-hand ai mai multe optiuni la dispozitie. Exista un numar destul de mare de astfel de comercianti in tara noastra. Astfel, poti cumpara obiectele de mobilier de pe Internet, sau o poti face din magazinele fizice.

Mai mult de atat, ar trebui sa verifici si anunturile de mica publicitate cum sunt cele de pe www.mobila-second-hand.ro unde ai sanse sa gasesti piese exceptionale. In acest fel ai sansa sa descoperi piese foarte calitate, care se afla intr-o stare excelenta. Mai mult, pretul va fi cu mult mai mic decat in magazinele de specialitate.

Cea de a treia optiune pe care o ai la dispozitie sunt targurile periodice de mobila. Chiar daca numarul acestora este redus si au loc de cateva ori pe an, in continuare se pot dovedi o alegere foarte buna. Trebuie macar o data sa vizitezi un astfel de targ si vei ramane surprins de ce poti gasi acolo.

Care sunt intervalele de preturi la care sa te astepti?

In mod clar, vei plati mult mai putin pentru mobilierul second-hand in comparatie cu piesele noi pe care le-ai putea cumpara. Astfel, daca ai suficienta rabdare si realizezi multe cautari vei economisi sume semnificative de bani. Cu toate acestea, in functie de material, dimensiuni si calitate, daca vorbim de o piesa de epoca sau unicat s-ar putea ca pretul sa fie unul piperat. Uite cateva intervale de preturi pentru a iti face o idee:

  • coltar : intre 800 si 1000 lei;
  • birou: intre 150 si 300 lei;
  • balansoar: intre 250 si 300 lei;
  • corpuri mobilier sufragerie: intre 800 si 1500 lei;
  • coltar bucatarie: intre 500 si 1500 lei;
  • canapea: intre 500 si 1000 lei.

Ce piese de mobilier ar trebui sa eviti?

Exista unele tipuri de obiecte de mobilier care nu isi pastreaza valoarea la fel de bine precum altele in timp. In plus, trebuie sa te gandesti si la posibilitatea ca mobilierul sa se deterioreze pe durata transportului. Astfel, exista cateva piese de mobilier pe care ar trebui sa le eviti si sa nu le cumperi de la magazinele second-hand:

  • sofa din cherestea de pin: obiectele care sunt construite din lemn masiv de artar sau stejar, prezinta un nivel de rezistenta ridicat; cu toate acestea, ar trebui sa eviti sa deplasezi mobila din cherestea de pin, de exemplu;
  • scaune lipite: atunci cand vrei sa achizitionezi un scaun, primul lucru pe care trebuie sa il verifici este daca acesta este lipit sau prins cu suruburi; acest tip de scaune rezista mult mai putin in timp si risca sa se deterioreze mai repede decat te-ai fi asteptat;
  • patuturi folosite: patul este unul dintre obiectele de mobilier pe care ar trebui sa il cumperi de fiecare data nou nout, din motive de igiena personala; daca totusi optezi pentru un pat, asigura-te ca il dezinfectezi si cumperi o saltea noua;
  • saltele second hand: saltelele reprezinta un pericol pentru sanatate chiar si atunci cand doar tu le-ai utilizat; nu stii niciodata ce se afla intr-o saltea, asa incat cu siguranta trebuie sa o cumperi de noua.

Sfaturi finale

Acum ca ti-am oferit toate aceste sfaturi importante in ceea ce priveste la cumparaturile dintr-un magazin de mobila second-hand Ploiesti, ar trebui sa mai iei in considerare cateva aspecte:

  • atentie la detalii: defectele minore pot fi corectate cu usurinta si uneori poate nici nu vei dori sa faci asta; pe de alta parte, defectele majore necesita o investitie foarte mare sau uneori nu pot fi corectate deloc.
  • culoare si material: este foarte important sa verifici cu atentie materialul din care este construita mobila; da, poti sa o revopsesti sau sa o retapitezi, dar nu poti schimba materialul de baza; asigura-te ca este de calitate si in stare foarte buna.
  • miros: mobilierul vechi are tendinta sa emane un miros specific; cu siguranta nu vrei ca locuinta ta sa miroasa a vechi, chiar daca ai gasit o piesa de mobilier exceptional de eleganta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *