De ce metodele traditionale de marketing pentru firmele de geamuri termopane esueaza ?

Sunetul ne face sa tremuram. Vanzatori mandri si galagiosi care isi striga ofertele printr-o alocutiune egocentrista ce nu face decat sa deranjeze audienta. Avand un lead de 79% care nu se concretizeaza niciodata in vanzari, de ce unele companii de marketing pentru firme de geamuri termopane prefera sa adanceasca golul dintre produs si oameni? Si cum poate fi redus acest gol ?

A fost cu siguranta un trend in anii 90 atat in America cat si Europa ca reclamele sa devina mai agresive din punct de vedere vizual. Acest lucru a functionat pentru o multime de companii de geamuri termopane, dar nu toti au fost multumiti. Unii au decis sa coboare pe o ruta estetica si stimulativa, fara a face apel la violenta verbala.

Am vazut cu totii reclame de acest fel. Oameni galagiosi strigand pe ecranele televizoarelor, lipsiti de orice arta a marketingului.

“Cumperi unul, primesti unul gratis! Am spus cumperi unul primesti unul gratis!”

Deci de ce a murit aceasta metoda de marketing?

Vanzatorii. In prezent sunt tot mai putini din cei ce obisnuiau sa mearga din usa in usa, ceea ce pentru proprietarii de locuinte este grozav. Devenind o societate tot mai digitalizata, nu mai suntem la fel de deschisi in vederea unei comunicari nesolicitate (un lucru trist pentru unii). In schimb preferam sa stim cu cine stam de vorba, sa stim momentul in care sa vorbim cu ei si modul in care vom face asta. Conform website-ului www.geamuritermopane247.ro, ne place sa comunicam cu brandurile de geamuri termopane in felul nostru, mai degraba decat sa purtam o comunicare fortata cu un agent de vanzari deranjant. Vanzatorii din usa in usa si reclamele care ne amintesc de acest lucru ne invadeaza spatiul in care ne consideram in siguranta fata de astfel de actiuni – casa noastra.

Prin urmare, asta inseamna ca marketingul trebuie sa devina mai istet, mai destept si interactiv. Asta inseamna ca incercam sa intreprindem actiuni de marketing asupra unei comunitati ce nu-si doreste a fi marketizata si care a devenit destul de priceputa in ceea ce priveste tehnicile de marketing folosite la scara larga. Trebuie sa gasim cai de a castiga increderea unui client inainte de a obtine permisiunea de a-l aborda pentru a-i prezenta oferta de geamuri termopane. Doar dupa obtinerea permisiunii vom putea sa-l ajutam in a-si atinge scopurile si obiectivele.

Clientii doresc mai mult. Clientii doresc sa aiba incredere in persoana cu care vorbesc. Ei doresc sa simta ca sunt ajutati spre a lua cea mai buna decizie si nu ca sunt bagati in seama doar pentru ca persoana respectiva sa-si ia un comision. Vor refuza agentul de vanzari geamuri termopane care striga “Cumperi una, primesti una gratis!” si il vor prefera pe cel ce spune “Stii, pentru fereastra ta aceasta s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie, te-ai gandit sa iei in calcul varianta Y ?”

Companiile de geamuri termopane trebuie sa faca lucrurile mai usoare pentru clientii lor. Ca o regula generala, oamenii nu vor sa simta ca le este vandut ceva. In schimb doresc sa simta ca au autonomia si independenta necesara pentru a putea sa ia singuri decizii. Pentru agentii de vanzari nu mai este acceptabil sa le spuna clientilor de ce au nevoie ci sa ii ajute in a lua cea mai buna decizie pentru fiecare caz in parte.

Pentru a concluziona

Clientii devin tot mai sofisticati. Daca odata era posibil sa strigi la clientii potentiali iar ei sa reactioneze, aceasta metoda nu nu mai functioneaza in prezent. Marketingul inseamna ajutarea clientilor in a lua decizii bune si nu obtinerea cu greu a unei vanzari.

Considerati asta ca fiind “chemarea la arme” a marketingului. Vremurile se schimba, sunteti gata sa va schimbati o data cu ele si viziunea de marketing pentru firma Dvs de geamuri termopane?

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *