A venit momentul ca service-ul Dvs de computere sa isi creasca cifra de afaceri?

Stiti ce aveti de facut cand sunteti fata in fata cu echipamentul. Dar cand vine vorba de a spune lumii cu ce va ocupati si cat de priceput sunteti la asta, nu mai sunteti atat de increzator.
Avem vesti bune: nu doar ca este posibil, dar nici macar nu este greu. Cu putina pregatire si introspectie veti putea sa va prezentati in mod autentic ca si un tehnician reparatii computere profesionist, competent si experimentat, care este pregatit de lucru. Iata cateva sfaturi pentru a putea construi si pune in aplicare o strategie de marketing eficienta.

Cunoasteti-va clientul ideal

Nu puteti incepe calatoria fara a cunoaste destinatia. Daca raspunsul la intrebarea ”cine este clientul dumneavoastra ideal?” este fie ”nu stiu”, fie ”oricine, absolut oricine”, sunteti deja in dezavantaj. Iesiti in avantaj si petreceti putin timp evaluand ce fel de sarcini sunt preferatele dumneavoastra, si cine are nevoie de ele. Apoi va puteti consuma eforturile de marketing tintind direct acesti clienti. Poate ceea ce va place sa faceti este sa configurati si sa modernizati sisteme elaborate de gaming; atunci va indreptati spre locurile frecventate de jucatori, atat online cat si in viata reala, si vorbiti cu acestia. Daca faceti parte din forumuri de specialitate, elaborati-va o semnatura grafica cu un link spre website si construiti-va o identitate de profesionist in construirea si reparatia sistemelor. Cheltuiti bugetul de promovare in revistele de jocuri, si nu in Pagini Aurii (care sunt o alegere grozava pentru cei care doresc sa colaboreze cu persoane mai in varsta, si sa ii introduca in lumea internetului).

Cunoasteti-va pe dumneavoastra

In stransa legatura cu cele de mai sus, aveti nevoie de o auto-analiza. Faceti o lista cu sarcinile care va plac cel mai mult, cele pe care doriti sa le cautati, puneti-o intr-un loc vizibil si completati-o pe masura ce va vin idei noi. Daca puteti, puneti-o pe peretele din fata dumneavoastra. Va va ajuta sa ramaneti concentrat astfel incat atunci cand apare acea oportunitate la un pret decent dar care nu va face placere, care interfereaza cu sacinile pe care le aveti in derulare, veti avea puterea de a refuza.

Taxati corect si creativ

Anumiti clienti, in special persoanele juridice, prefera planuri preplatite si va vor oferi un onorariu sau vor achita un anumit numar de ore lunar. Un consultant in marketing pe internet ofera pachete de 10 ore si ofera 2 ”ore bonificatie” clientilor, ore pe care majoritatea nu le folosesc aproape niciodata. Clientii percep acest lucru ca si valoare semnificativa adaugata, iar pe consultant nu il costa nimic in afara acelor doua ore care au fost solicitate de cativa clienti in ultimii cinci ani. Pentru a starni interesul clientilor pentru planurile preplatite, aveti nevoie de o reputatie solida si referinte bune; oamenii doresc sa se asigure de faptul ca veti fi in preajma pentru o buna perioada de timp.

Altii, in special cei care ajung intamplator in firma dumneavoastra de reparatii PC-uri, vor plati pe masura ce li se furnizeaza serviciile. Pretul acestora trebuie sa fie mai mare decat in cazul planurilor preplatite, factorul de risc fiind unul real. Chiar daca aveti o locatie grozava, niciodata nu stiti cand se poate sparge magistrala de apa, ceea ce va inchide circulatia, bloca trotuarele si inunda parcarea, si asa s-a dus tot vadul comercial. Daca preturile dummeavoastra sunt semnificativ diferite fata de cele ale concurentei, clientii vor dori sa stie de ce. Daca vreo personalitate va suna sa va ceara sfatul, acesta este motivul; daca motivul este ”chiria mea este foarte mare”, nu este o justificare foate convingatoare pentru ca un client sa plateasca mai mult.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *