Certificat energetic in Pitesti – De ce trebuie obtinut

De ce trebuie obtinut un certificat energetic in Pitesti pentru o locuinta?

In anul 2005 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Pe scurt, legea aceasta reglementeaza si impune anumite masuri privind eficienta energetica a cladirilor de locuit. Pentru a stabili eficienta energetica a unui imobil trebuie intocmit un audit energetic urmat de un certificat energetic.

Din pacate vanzatorii si cumparatorii de imobile s-au ferit de acest certificat energetic – datorita costurilor implicate – pana la intrarea in functiune a obligativitatii obtinerii lui (Iulie 2013). Pretul auditului energetic variaza in functie de suprafata imobilului respectiv, dar si de orasul in care este situat acesta.

Cei mai multi dintre dumneavoastra ati observat pe masinile de spalat, frigidere, etc. o eticheta ce atesta din punct de vedere energetic, clasa energetica a produsul respectiv. Pentru multi dintre voi atunci cand achizitionati astfel de produse clasa energetica este importanta, deoarece produsele respective au consumuri de energie diferite, logic vi-l doriti pe cel cu un consum de energie cat mai scazut.

Aceasta logica ar trebui aplicata si in cazul imobilelor, certificatul energetic Pitesti clasifica respectivul imobil din punct de vedere energetic astfel puteti avea o locuinta ce va consuma mai putine resurse pentru incalzire, iluminat sau ventilatie. In plus certificatul energetic va oferi valoare in plus imobilului, lucru ce va poate ajuta daca doriti sa-l vindeti.

Pentru a putea imbunatatii calitatea energetica a imobilului puteti sa tineti cont de cateva sfaturi:

 • schimbati tocaria exterioara daca aceasta este veche sau din lemn, astfel cu o tocarie din PVC cu geam termoizolant dublu sau triplustratificat puteti recupera pana la 20% din caldura pierduta prin acestea.
 • daca locuiti la ultimul etaj sau la casa, izolarea planseului peste ultimul etaj este obligatorie. Puteti izola cu polistiren extrudat de diverse grosimi.
 • izolati tevile prin care circula apa calda.
 • schimbati becurile cu incandescenta cu unele eficiente din punct de vedere energetic.
 • izolati peretii exteriori cu polistiren expandat de ddiverse grosimi.

In concluzie, obtineti acum un audit energetic sau un certificat energetic in Pitesti pentru a va bucura de o casa eficienta energetic.

6 Comments

 1. Vasile Gherea said:

  Imi puteti spune cat costa un certificat energetic pentru un apartament cu 3 camere va rog? Multumesc!

  December 29, 2019
  Reply
 2. Auditor energetic Pitesti said:

  Aveti grija si evitati auditorii care se ofera sa va elibereze certificat energetic fara sa va viziteze imobilul!!

  January 2, 2020
  Reply
 3. Iulia P. said:

  Ce acte trebuie sa am la indemana cand vreau sa obtin un certificat energetic?

  January 7, 2020
  Reply
 4. TheMaster2020 said:

  Dupa ce ne-au izolat blocul cu polistiren s-a simtit bine de tot in factura la incalzire (avem instalata centrala termica). Acum astept sa vad cum o sa fie la vara, dar cred ca vom avea racoare. Poate nu mai trebuie sa montam si aer conditionat.

  January 15, 2020
  Reply
 5. Topograf Pitesti said:

  Excelent articolul, foarte informativ. Tineti-o tot asa!

  January 19, 2020
  Reply
 6. Resep said:

  Excelent articol! Tine-o tot asa! 🙂

  January 27, 2020
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *