3 Semne că e posibil să aveți nevoie de o mașină de spălat nouă

1. Scurgeri excesive

O mașină de spălat cu scurgeri este de obicei cel mai evident semn că mașina dumneavoastră de spălat are o problemă. De obicei, această problemă este rezultatul unei umpleri sau a unei conexiuni slabe. Dacă aveți o mașină mai veche, probabil că folosește aceeași cantitate de apă pentru încărcările de orice dimensiune. Puteți lua măsuri pentru a minimiza scurgerile, determinând cât de multe haine intră în mașina de spălat, rămânând loc în plus pentru învârtire, rotire și agitare.

Dacă metoda de mai sus nu este eficientă, problema dumneavoastră poate fi că furtunul de apă situat în spatele mașinii de spălat a suferit ani de uzură și s-a desprins. Furtunul de apă s-ar putea să se fi desprins din cauza vibrațiilor sau a mișcărilor excesive.

În timp ce economisiți bani pentru o nouă mașină de spălat, vedeți dacă un furtun de strângere sau de înlocuire a țevii poate rezolva problema dumneavoastră. Dacă nu, ar trebui să chemați un tehnician pentru a stabili dacă adevărata cauză a scurgerii e furtunul crăpat, avertizeaza cei de la platforma Reparatii-masinidespalat.net – pentru că asta ar însemna să vă cumpărați o mașină de spălat nouă cât mai curând posibil.

2. Zgomot excesiv

Dacă pare că mașina de spălat este pe punctul de a-și lua zborul ori de câte ori o folosiți, probabil că este doar dezechilibrată. De obicei, aceasta este o soluție ușoară și nu este necesar să apelați la un tehnician. Cu toate acestea, înainte de a-l considera un simplu defect, este totuși un semn că ceva nu este în regulă și ar trebui să luați măsuri înainte de a duce la ceva mai rău.
O soluție temporară pentru a opri zgomotul excesiv este oprirea ciclului de spălare și rearanjarea hainelor astfel încât să fie distribuite mai uniform. Cu toate acestea, acest lucru va funcționa numai cu mașinile cu încărcare superioară.

Pentru o soluție mai de durată, încercați să vă repoziționați mașina de spălat astfel încât toate cele patru picioare să fie pe o suprafață plană. Puteți face acest lucru construind sau cumpărând o platformă pe care să stea, presupunând că baia dumneavoastră are suficient spațiu disponibil. Sau verificați dacă mașina de spălat are niveluri reglabile ale picioarelor. Multe unități au asta și sunt ușor de reglat pentru a vă ajuta să vă echilibrați mașina.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este eficientă, este posibil ca suportul motorului sau tamburul să fie prea strâns. Chemați un tehnician de reparație mașini de spălat pentru a vedea dacă poate fi reparat și cât ar costa să faceți acest lucru. În funcție de costul reparației, veți avea o evaluare mai bună dacă trebuie să începeți să căutați o mașină de spălat nouă.

3. Se mișcă

Mașina de spălat ar trebui să rămână pe loc în timp ce curăță, clătește și învârte hainele. Ori de câte ori se leagănă dintr-o parte în alta atât de tare încât pare că merge sau fuge de fapt, trebuie să rezolvați să obțineți una nouă în viitorul apropiat.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să remediați această problemă. La fel ca atunci când mașina de spălat face mult zgomot, asigurați-vă că verificați dacă toate picioarele sale sunt la același nivel. Acest lucru poate fi tot ce trebuie pentru a o opri din mișcarea excesivă.

De asemenea, rețineți că, deși o mașină de spălat pe jos ar putea funcționa în continuare ca o mașină de spălat statică, este cu siguranță un semn al unei probleme, care poate duce la probleme și mai mari. De exemplu, există șanse mari ca mașina de spălat „mergătoare” să înceapă să scurgă apa în afara ei, ceea ce nu numai că vă poate ruina podelele, dar poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a condensului. Un alt pericol obișnuit al unei mașini de spălat este că, la un moment dat, sigiliile sale s-ar putea să se desprindă.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *