Scurt ghid de intretinere a frigiderelor

A fost o vreme cand a avea un frigider in casa era considerat un lux. In zilele noastre insa, este un aparat electrocasnic standard. Atat de mult, incat se preconizeaza ca va fi o industrie de aproape 80 miliarde de dolari pana in 2026. Totusi, acesta nu este un aparat pe care doriti sa il cumparati des.

Asadar, cum va mentineti frigiderul in stare buna de functionare? Efectuati o intretinere regulata a frigiderului pe acesta. Daca nu sunteti siguri de ceea ce ar trebui sa faceti, am pregatit acest ghid pentru a va ajuta. Continuati sa cititi pentru a afla cum sa va pastrezi frigiderul in stare buna de functionare.

Trei tipuri de frigidere

Inainte ca tu sau un profesionist de la o firma de reparatii aparate electrocasnice Pitesti sa incepeti sa interveniti asupra frigiderului, trebuie sa stabiliti ce tip de aparat aveti. Exista trei tipuri principale. In timp ce toate frigiderele functioneaza practic la fel, modul in care o fac este diferit. Ele cicleaza refrigerantul printr-o serie de cicluri. Un set face racirea, iar celalalt set elibereaza caldura.

Un frigider cu dezghetare manuala este designul original si cel mai de baza pentru un frigider. Il dezghetati inchizandu-l si lasand gheata sa se topeasca. Un dezghet cu ciclu este putin mai avansat. Acesta are un ciclu automat pentru a ajuta la prevenirea acumularii de gheata. Dar tot trebuie sa rotiti manual selectorul pentru modul de dezghetare. Al treilea tip este un model fara inghet. Acestea sunt cele mai comune in prezent si folosesc un incalzitor pentru a topi gheata.

Curatati serpentinele condensatorului

Aruncati o privire in partea de jos sau din spate a frigiderului dumneavoastra si ar trebui sa gasiti bobinele condensatorului. S-ar putea sa constatati ca trebuie sa indepartati un panou prin smulgerea acestuia sau prin indepartarea unor suruburi. Ati putea merge sa cumparati o unealta speciala pentru a curata bobinele. Totusi, acest lucru nu este necesar, aspiratorul dvs. si un accesoriu cu perie rigida vor functiona foarte bine.

Porniti aspiratorul si treceti peria peste bobine. Indepartati usor, dar ferm, praful, resturile si blana animalelor de companie. Faceti acest lucru cel putin de doua ori pe an. Atunci cand serpentinele sunt curate, acestea isi pot face eficient treaba de a va raci frigiderul sau congelatorul.

Murdaria, praful si parul de animale de companie izoleaza serpentinele, care apoi contin caldura pe care ar trebui sa o elibereze. Caldura se acumuleaza si, in cele din urma, face ca protectorul de pe compresor sa opreasca intregul sistem. In cele din urma, sistemul va porni din nou cand se va raci, dar pana atunci mancarea dvs. va fi calda, noteaza situl web www.reparatii-electrocasnice.net.

Curatati ventilatorul condensatorului

Daca aveti serpentine in partea din spate a frigiderului, atunci nu aveti un ventilator al condensatorului. Daca bobinele sunt in partea de jos a frigiderului, atunci aveti un ventilator. Curatati ventilatorul in timp ce curatati bobinele.

Ventilatorul face sa circule aerul prin serpentine pentru a le ajuta sa elibereze caldura. Pe masura ce murdaria si resturile se acumuleaza, ventilatorul va ajunge in cele din urma atat de infundat incat se va opri complet.

Pentru siguranta dumneavoastra, asigurati-va ca va curatati frigiderul numai atunci cand acesta este scos din priza. In acest fel, ventilatorul nu se va porni automat in timp ce sunteti in mijlocul curateniei.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *