Majoritatea dintre cei care doresc sa-si faca un blog personal reusesc destul de usor sa creeze unul pe o platforma gratuita de blogging folosind o tema standard sau mergand mai departe si personalizand cateva elemente de design. Pentru unii insa nu e de ajuns, si se intreaba c ear putea adauga sau schimba pentru ca blogul lor sa arate mai bine, diferit si sa aiba impactul vizual dorit asupra vizitatorilor. Iata cateva elemente pe care le puteti incerca.
1) Creeaza un meniu vizibil si original. Este una dintre componentele paginii unde rezultatele se pot imbunatati considerabil. Concepe un meniu care sa atraga utilizatorul, sa incite la actiune si sa faca utilizarea placuta.
2) Foloseste headerul pentru a directiona vizitatorii catre informatia pe care o cauta. Creeaza un header care sa prezinte principalele categorii de informatii prezentate in site insotite eventual si de o descriere sumara a fiecarei categorii. Ajuta-ti vizitatorii sa ajunga repede si usor in paginile pe care e cauta.
3) Evita sa neglijezi footerul. Desi poate vei gandi ca putina lume ajunge sa vada priveasca footerul cu atentie, un footer bine organizat poate imbunatati semnificativ experienta pe blogul tau.
4) Un instrument foarte important este Previous & Next. Imagineaza-ti ca ai ajuns pe blogul tau, ai citit un articol foarte interesant care te-a captivat si acum … te intrebi ce sa faci in continuare. Butoanele Previous si Next folosite cu titluri de articole relevante usureaza enorm decizia. Din aceeasi categorie face parte si optiunea articol similare care de asemenea trebuie folosita si evidentiata.
5) Best posts slider – Prezentarea celor mai bune posturi intr-un slider prin imagini ilustrative este o metoda foarte buna de intampinare a vizitatorilor care vor avea ocazia din prim clipa sa vada cele mai bune articole ale tale.
6) Foloseste fonturi distinctive si titluri mari pentru a-ti evidentia articolele in cadrul paginilor. Titlurile pot fi o modalitate originala de a scoate in evidenta posturile si totodata de a da blogului o nota personala.
7) Poti opta pentru personalizarea backgroundului prin intermediul unui colaj de imagini. Atentie insa la imaginile folosite, evita un colaj prea agresiv care ar putea distrage vizitatorul de la continut.
8) Modul in care sunt prezentate comment-urile conteaza foarte mult si reprezinta un element de design deseori trecut cu vederea de catre bloggeri. Fie pentru ca se foloseste addonul de Facebook, fie cel standar din platforma de blogging, putine bloguri folosesc acest element pentru diferentiere. Prin urmare, profita de el si iesi in evidenta.
9)Publicitatea – In majoritatea cazurilor, motivul pentru care facem eforturi pentru a crea un blog de succes este pentru a obtine bani si anume din publicitate. Daca vrei sa adaugi anunturi pe site-ul tau, bara di dreapta este locul ideal, dar incearca pe cat posibil sa incadrezi reclamele in designului blogului. In situatia ideala, reclamele trebuie sa para ca efectiv fac parte din site.
10) Daca folosesti citate in posturi, profita si vizual de acest lucru. Creeaza un design special pentru citate, foloseste italic sau un font diferit, adauga un element imagine, etc. Este un element pe care-l poti personaliza si merita folosit.
Puteti face o multime de modificari pe blog, ideile cu siguranta nu lipsesc. Ceea ce este important este ca modificarile pe care le faceti sa imbunanateasca experienta vizitatorilor si sa ava ajute sa faceti mai multi bani prin intermediul blogului. Daca nu face aceste doua lucruri, atunci modificarea facuta de voi e facuta degeaba. Si nu in cele din urma, de fiecare data cand modificati ceva, testate rezultatele. Urmariti durata viziteti, procentajulde conversii, etc. Rezultatele sunt cele care dau verdictul asupra succesului unei modificari de design. Nu este suficient sa fie placuta ochiului, trebuie sa fie si eficienta.
Be First to Comment