Reteta unui blog de succes

Bucataria succesului de blog este variata si cu siguranta nu exista o singura reteta gustata de toata lumea. Sunt cateva principii, care respectate, pot sa dea un anume succes, dar dupa cum am aflat de curand, blogul nu e echivalent cu obiectivitatea. Un alt fel de a spune ca nu exista absoluturi, ci doar experiente.
Reteta mea este urmatoarea:

1. Posteaza!

Poate ti se pare amuzant, dar e cel mai bun sfat pe care ti l-ar putea da un blogger. Posteaza cat mai consecvent. Subiectele vin pe masura ce scrii. Daca esti genul care “ingheata” in fata unei pagini goale, noteaza-ti idei de subiecte undeva si treci peste ele cand te pregatesti sa scrii.

2. Scrie cu pasiune in stilul tau!

Oamenii cauta autenticitate. Nu incerca sa imiti stilul bloggerilor cunoscuti si nici nu te ambitiona sa scrii despre ceva ce nu iti este cunoscut. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti de la cei mai buni.

3. Fa-te cunoscut!

Desi un blog bun va fi cunoscut in cele din urma, daca ai suficienta rabdare sunt cateva cai prin care poti sa anunti restul lumii de existenta lui. Inscrie-l in liste de bloguri! Posteaza comentarii pe bloguri cu care ai ceva in comun. Contribuie prin calitatea comentariilor la acel blog! Posteaza link-uri catre blogurile care iti plac! Fa click pe ele! Posesorul blogului va vedea in statistici ca are un link la tine! Pune-ti adresa blogului in semnatura la email.

4. Interactioneaza!

Ia-ti timp sa raspunzi la comentariile plasate pe propriul blog, alimenteaza discutia!

5. Cosmetizeaza!

Formateaza posturile in asa fel incat sa fie usor de citit. Nu-ti dispera cititorii cu o multime de culori si fonturi! Ilustreaza-ti posturile cu imagini. Create de tine sau de pe net!

6. Marketing

Scrie despre lucruri despre care ar fi interesati cititorii tai. Rezista tentatiei sa-ti transformi blogul intr-un jurnal intim! Posteaza despre lucruri cunoscute de toti dintr-o perpectiva personala. Posteaza informatii de interes general sau specifice nisei tale. Asta nu inseamna ca nu poti sa scrii despre viata ta. Scrie despre viata ta daca ai intr-adevar un stil captivant!

7. P.R.

Pastreaza un dialog pozitiv cu cititorii! Desi nu toti vor fi de acord cu tine, nu aborda o atitudine ostila fata de acestia!

8. Ia atitudine!

Ignora postul asta sau completeaza-l daca nu iti convine! Pana la urma nu exista retete absolute ci numai experiente! Fii original! Cunoaste regulile si apoi incalca-le!
Nu scrie posturi interminabile. Ca cel de fata

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *