9 obiceiuri gresite care va distrug electrocasnicele

Toate electrocasnicele importante sunt victime ale uzurii in mod general, ceea ce inseamna ca eventual se vor strica si vor trebui inlocuite. Dar nu trebuie sa le ajutati in aceasta privinta. Modul in care va utilizati electrocasnicele astazi are un mare impact asupra modului in care acestea se vor comporta maine.

1.Utilizarea de apa fierbinte in aparatele de eliminare a gunoiului

Poate parea contraintuitiv, dar apa fierbinte nu este buna pentru curatarea resturilor de bucatarie de la chiuveta. Cand rulati gunoiul pentru a macina alimente, folositi in schimb apa rece. Apa fierbinte topeste grasimea si unsoarea, ceea ce duce doar la scurgeri infundate si la deteriorari mecanice, si in final la apelarea la un service de reparatii electrocasnice.

2.Lasarea monedelor in buzunare

Verificati cu atentie toate buzunarele pentru bancnote si monede inainte de a pune pantalonii in masina de spalat. Monedele pot deteriora tamburul si pot deveni colturi, provocand un blocaj – si o reparatie costisitoare. Cu atat mai multe motive pentru a va strange banii.

3.Supra-incarcarea congelatorului

Este adevarat ca un congelator plin functioneaza mai eficient decat unul gol. Dar ce e prea mult strica. Umplerea excesiva a congelatorului poate bloca orificiile de aerisire, poate restrictiona fluxul de aer rece si poate suprasolicita condensatorul frigiderului, ceea ce ar putea duce la epuizarea aparatului.

4.Supra-incarcarea masinii de spalat

Este tentant sa umpleti masina de spalat pana la refuz, mai ales atunci cand rufele se aduna in timp. Dar nu faceti acest lucru. O masina de spalat supraincarcata pune stres pe rulmenti, arunca tamburul din aliniament si poate fi cauza directa pentru necesitatea unei reparatii a aparatului, avertizeaza situl www.reparatii-electrocasnice.net.

5.Lasarea scurgerilor in cuptor

Scurgerile sunt un produs secundar natural al gatitului. Dar orice lucru varsat in cuptorul dvs. trebuie curatat imediat sau poate deteriora bobinele de incalzire. Sfat: Captusiti suportul cuptorului (nu fundul cuptorului) cu folie, astfel incat scurgerile sa fie indepartate rapid si usor.

6.Lasarea scamelor sa se adune in uscatorul de rufe

Nu uitati sa curatati capcana de scame din uscatorul de haine dupa fiecare incarcare. In caz contrar, eficienta masinii dvs. va fi redusa drastic. Si este si o problema de siguranta. Scamele care se infunda in conducta de aerisire pot declansa un incendiu si nimeni nu vrea asta.

7.Utilizarea sapunului pentru curatarea arzatoarelor cu gaz

Evitati sa curatati arzatoarele dvs. cu gaz, cu sapun. Acest lucru poate duce la coroziune. De asemenea, poate infunda gaura de aprindere, provocand aprinderea lenta a arzatoarelor sau incapacitatea de a se mai aprinde. Cititi manualul si urmati instructiunile producatorului pentru curatare.

8.Obiecte ascutite in masina de spalat vase

Evitati sa puneti obiecte ascutite in masina de spalat vase. Daca trebuie sa spalati cutitele in masina de spalat vase, puneti-le intr-un cos pentru tacamuri, cu capetele ascutite indreptate in sus, pentru a evita lovirea rafturilor. Orice scobituri din acoperirea cu vinil a rafturilor vor duce la rugina, care va va pata vasele pana cand inlocuiti masina de spalat vase.

9.Utilizarea fontei pe ceramica

Fundul unei cratite din fonta este aspru, ceea ce inseamna ca va fi foarte usor sa va zgariati blatul din ceramica neteda. Asadar, evitati utilizarea vaselor din fonta care nu sunt acoperite. Cu toate oalele si tigaile, asigurati-va ca nu le trageti pe si de pe partea superioara a aragazului, ci mai degraba luati-le si ridicati-le la si de la arzatoare.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *